Klaonica Poljoprivredne zadruge Cres registrirana je za klanje ovaca i janjadi pod klaoničkim brojem 485. Klaonica je u posljednjih nekoliko godina adaptirana i opremana dodatnom opremom tako da je danas u potpunosti usklađena s EU standardima i ima trajnu dozvolu za rad i prodaju janjaca na području EU.

Opremljena je suvremenom klaoničkom opremom te  komorama za rashlađivanje mesa.

Uveden je HACCP sustav (Analiza rizika i kritičnih kontrolnih točaka) koji garantira ispravnost zaklanih životinja. Na temelju HACCP sustava obavlja se propisana procedura klanja te se dnevno kontroliraju svi potrebni parametri kako bi u svakom trenutku mogli garantirati ispravnost i vrhunsku kvalitetu naše janjetine.

U sklopu klaonice Poljoprivredne zadruge Cres organiziran je i otkup živih janjaca od članova naše Zadruge. Tijekom otkupa posebna pažnja se pridaje kvaliteti  i zdravlju janjaca i ovaca kako bi jamčili ujednačenost kvalitete  naše janjetine koju stavljamo na tržište.

Pošto je klaonica Poljoprivredne zadruge Cres jedina registrirana klaonica na otoku Cresu, vršimo i uslužno klanje ovaca i janjaca.

 

×